Home / Werk / The most beautiful people in the world

English

Nieuws
Tentoonstellingen
Werk
Fotoboeken
Biografie
Media
Contact
Blog

 

“The most beautiful people in the world” is een wereldwijd foto-project bedacht en uitgevoerd door Michel Szulc Krzyzanowski.

In 10 landen werd in landelijke kranten een advertentie gepubliceerd waarin mensen gevraagd werden te reageren indien zij zichzelf beschouwden als de mooiste ter wereld. Deze mensen dienden een brief te sturen waarin zij hun motivatie voor hun opinie moesten toelichten. In de advertentie werd duidelijk gemaakt dat het een niet commercieel kunstproject betrof en dat de resulaten gepubliceerd en tentoongesteld zouden worden. Alle personen in de tien landen die een brief stuurden zijn bezocht in hun eigen huis. Aldaar is de persoon geportretteerd in de omgeving waarin hij/zij leefde. De persoon is tevens geinterviewed met als resultaat een krachtig statement dat verklaart waarom hij of zij de mooiste van de wereld is.

Het fotoprojekt “The most beautiful people in the world” startte in 2004 in Sao Paolo, Brazilië. Tot in 2008 is het fotoprojekt in de volgende landen uitgevoerd: Mexico, de Verenigde Staten, Polen, Spanje, Frankrijk, Namibië, Iran, China en India.

Inmiddels hebben tientallen tijdschriften in meer dan 14 landen de resultaten van dit fotoprojekt gepubliceerd en waren er verschillende tentoonstellingen.

Het fotoprojekt “The most beautiful people in the world” heeft een eigen website waar meer informatie is te vinden en waar alle resultaten van alle landen zijn te zien.

Ga naar de website van the most beautiful people in the world.