Home / Nieuws

English

Nieuws
Tentoonstellingen
Werk
Fotoboeken
Biografie
Media
Contact
Blog

Werk in uitvoering.

1/

Er wordt gewerkt aan de oprichting van de Internationale Academie voor Humanistische Fotografie. Gebaseerd op het uitgangspunt dat de inhoud en kwaliteit van fotografie wordt bepaald door de persoonlijkheid van de fotograaf. Waaruit volgt dat een fotograaf vooral moet werken aan de opbouw, vorming en evolutie van de eigen persoonlijkheid. De Internationale Academie voor Humanistische Fotografie zal een context bieden waarin fotografen zich qua persoonlijkheid kunnen ontwikkelen in combinatie met hun fotografie.

2/

In de loop van 2018 zal Henny opnieuw weer in haar dagelijkse leven worden gefotografeerd. Inniddels zijn haar tweede echtgenoot Arie en haar oudste zoon Pascal overleden. Het leven van Henny blijft gekenmerkt door dramatische en opvallende gebeurtenissen en zeker nu is haar leven een hele nieuwe richting aan het nemen. Het zevende boek over Henny kan worden verwacht eind 2018. Daarmee za het leven vanl Henny gedurende 43 jaar zijn vastgelegd.

 

3/

Na het succesvolle project "The man in the heart of America", de man die het dichtste bij het geografische centrum van de VS leeft, is het idee geboren om dit concept ook in de Europese Unie uit te voeren. Om de persoon te fotograferen die het dichtste woont bij het geografisch centrum van zijn of haar EU-land. Intentie is om de fotodocumentaire op verschillende manieren te presenteren (website, boek, exposities, etc) om zodoende de sociale cohesie, het wederzijdse begrip en de maatschappelijke harmonie tussen de Europeanen te vergroten.

Er wordt nu geprobeerd een EU-instantie te vinden en te overtuigen dit project te adopteren en uitvoering mogelijk te maken.

 

4/

Van 1970 tot 1985 heb ik sequenties gemaakt. Sinds februari 2016 ben ik daarmee opnieuw aan de slag gegaan. In eerste instantie met het bedenken van nieuwe sequenties en deze te tekenen. Uitvoering is te El Triple in Mexico op het nog steeds zeer verlaten strand aan de Stille Oceaan waar in het verleden veel sequenties door mij zijn gemaakt.

5/

Voel jij je aangesproken door waar ik met fotografie aan werk ? Maakt je dat enthousiast ? Overweeg dan erbij betrokken te raken als stageaire, producer of medewerker om ervaring op te doen, meer kennis over autonome fotografie te vergaren, je netwerk te vergroten en bij positieve en pionierende fotografie betrokken te zijn.

Laat van je horen door mij een e-mail te sturen: info@szulc.info