Home / Nieuws

English

Nieuws
Tentoonstellingen
Werk
Fotoboeken
Biografie
Media
Contact
Blog

Drie nieuwe fotoprojecten.


In april 2015 werd in Nevada, USA het fotoproject "The Extraterrestrial Highway" uitgevoerd.

Het uitgangspunt voor dit fotoproject was te ontdekken wat er gebeurd indien een belangrijk criterium om een foto te maken, de plaats die je kiest vanwaar te fotograferen, wordt losgelaten. De lokatie niet meer door de fotograaf zelf wordt bepaald. Om zodoende toeval, geluk en magie de kans te geven in de foto zich te manifesteren. Daarvoor werd de Extraterrestrial Highway als lokatie gekozen. Deze eenzame en mysterieuze weg door de woestijn is beroemd omdat veel mensen vliegende schotels, buitenaardse wezens en andere onverklaarbare fenomenen aldaar hebben waargenomen. Het concept was om de weg van begin tot einde af te rijden en daarbij precies op elke 5 mijl te stoppen en exact daar een foto te maken. Het is een serie van 22 foto's geworden: de weg is 110 mijl lang.

Om zelf visueel de reis over "The Extraterrestrial Highway" te maken, klik hier.

 

*************************************************************************************

 

In juni 2015 werd in South Dakota, USA het fotoproject "The man in the heart of America" uitgevoerd.

Ergens ver weg in de verlaten heuvels van de staat South Dakota bevindt zich het geografische middelpunt van de Verenigde Staten. Ik was benieuwd wie de persoon is die daar het dichtste bij in de buurt woont. Het bleek Dan Conner te zijn die er samen met zijn vrouw op een kleine veeboerderij woont. Gedurende twee weken heb ik hen in hun dagelijkse leven gedocumenteerd.

 

Op 10 augustus 2015 werd een selectie van de beelden uit het fotoproject "The man in the heart of America" in de Volkskrant gepubliceerd.

U kunt "The man in the heart of America" zien door hier te klikken.

*************************************************************************************

 

Het fotoproject "Paradise on Earth". Ik ben op zoek gegaan naar een paar waarvan de man "Adam" heet en de vrouw "Eva" om deze te documenteren. Deze zoektocht heeft weken en weken geduurd en is deels uitgevoerd door oproepen op allerlei sociale media te plaatsen, honderden e-mails te sturen en berichten te plaatsen op gespecialiseerde websites. Het was niet te voorzien òf er nog wel een paar leeft die Adam en Eva heten en de vraag was, indien ze bestonden, in welk land en hoe ze zouden leven.

Uiteindelijk is een paar gevonden die Adam en Eva heten ! Zij wonen met twee kinderen in een kleine stad in Nederland. In oktober 2016 zijn ze gedurende 2 weken gefotografeerd.

 

**************************************************************************************

 

 

Het is mogelijk de fotoprojecten "The Extraterrestrial Highway", "The man in the heart of America" en "Paradijs op aarde" als PDF-document via internet te ontvangen.

Stuur daarvoor een verzoek naar info@szulc.info