Home / Fotoboeken / Sequenties

English

Nieuws
Tentoonstellingen
Werk
Fotoboeken
Biografie
Media
Contact
Blog

 

Titel:
Sequenties

Tekst:
Voorwoord door David Travis, conservator van het Art Institute, Chicago, USA.
Nawoord door Michel Szulc-Krzyzanowski.

Ontwerp:
Henrik Barents

Uitgeverij:
Joh. Enschedé en Zonen Grafische Inrichting bv, Haarlem.

ISBN-nummer:
90-700-24-27-6

Omschrijving:
In dit fotoboek zijn sequenties gepubliceerd uit de periode 1979 tot 1983.

Uitvoering:
Eind 70-er jaren werd Michel Szulc-Krzyzanowski benaderd door Nicholas Callaway van Zabriskie Gallery, New York en Parijs.
Dit contact resulteerde in een zakelijke overeenkomst: er werden in de galeries van Zabriskie in Parijs en New York exposities van de sequenties van Michel Szulc-Krzyzanowski ingericht en Zabriskie werd de exclusieve vertegenwoordiger van zijn werk.
Tevens werd hij uitgenodigd naar de Verenigde Staten te komen waar hij een periode in het Manhattan-appartement van Virginia Zabriskie woonde en in de villa van Nicholas Callaway in Lyme, Connecticut.
Hij kocht een kampeerauto en reisde in de Verenigde Staten naar lokaties waar hij zijn sequenties kon maken, zoals de Great Sand Dunes in Colorado, de Bonneville Salt Flats bij Salt Lake City en de Mojave Dessert in Califonik. Ook trok hij Mexico in, het schiereiland Baja California, waar hij de meest ideal werkomstandigheden vond.
In de periode 1979 tot 1985 verbleef Michel Szulc-Krzyzanowski het grootste deel van het jaar in de Verenigde Staten en Mexico om aan zijn sequenties te werken.
Het fotoboek “Sequences” werd op 2 maart 1984 gepubliceerd. Daarbij werd een tentoonstelling gehouden in het Arnhems Gemeentemuseum, het Art Institute in Chicago en er was een booksigning in de Laurence Miller Gallery in New York.

Aankoop en prijs:
Het fotoboek “Sequences” is niet meer in de boekhandel verkrijgbaar. Nog beperkt leverbaar; neem contact op voor informatie.