Home / Fotoboeken / Henny, zelf

English

Nieuws
Tentoonstellingen
Werk
Fotoboeken
Biografie
Media
Contact
Blog

 

Titel:
Henny, zelf

Tekst:
Henny Arendse en Michel Szulc-Krzyzanowski

Ontwerp:
Debbie Saul

Fotoredaktie:
Adriaan Monshouwer

Uitgeverij:
in de Knipscheer, Haarlem.

ISBN-nummer:
90-6265-527-0

Omschrijving:
Met het fotoboek “Henny Zelf” is het leven van Henny over een periode van 24 jaar in foto’s vastgelegd. Het begon in 1977 met “Neem nou Henny. Zomaar een werkende jongere” over de toen 16-jarige Henny, die aan de lopende band in de koekjesfabriek werkte. De loop van haar leven gaf om de vijf, zes jaar aanleiding tot een vervolg: in 1983 “Henny, een vrouw”, in 1988 “Henny, 10 jaar uit haar leven” en in 1993 “Henny, een nieuw leven”. In dit vijfde fotoboek “Henny Zelf” vertelt Henny zelf hoe het haar werkelijk verging. Nu pas is ze in staat vrijuit te spreken over seksueel misbruik, over de invloed van alcohol op en de dramatische dood van haar vader, over wat het voor haar betekent ADHD-patint te zijn en het medicijn Ritalin te slikken en over hoe zij omgaat met het feit dat al haar zes kinderen leven met een handicap.

Uitvoering:
Voor “Henny zelf” is zij gedurende 12 maanden in haar dagelijkse leven gevolgd en gefotografeerd. De tekst in het boek is een transcriptie van zes op band opgenomen interviews.

Aankoop en prijs:
Het fotoboek “Henny Zelf” is uitgegeven door Uitgeverij in de Knipscheer, Haarlem. Het is in de betere boekhandel te koop. Neem contact op voor informatie.