michel szulc krzyzanowski

 conceptual photography

NIEUWS

Nieuws

In de maand August 2023 een nieuwe ontwikkeling met de 3-dimensionale sequenties. Tot dat moment werden de afbeeldingen afgedrukt en los van elkaar gemonteerd, vaak deels over elkaar heen, op een achtergrond waar omheen een houten lijst. Zo wordt ook het meest recente werk uitgevoerd maar nu wordt elke 3-dimensionale sequentie ook als een pseudo-3-dimensionaal beeld gemaakt door toepassing van schaduwen met Pixelmator Pro met als resultaat een 2-dimensionale afdruk op museum kwaliteit papier dat visueel 3-dimensionaal lijkt te zijn.

Atom

Op 1 juni 2023 werd het omvangrijke boek “Dutch Photo Publications 1918-1980” onder redactie van Manfred Heiting door Steidt Verlag uitgebracht waarin mijn fotoboek “Michel Szulc Krzyzanowski” gepubliceerd in 1980 door het Stedelijk Museum, Amsterdam.

Atom

Op 8 mei 2023 heeft elk van de 150 studenten van de Fotoacademie in Amsterdam een van mijn fotoboeken cadeau gekregen. Ter inspiratie en motivatie.

In mei en juni 2023 is er gewerkt aan een nieuwe serie 3-dimensionale sequenties. Deze worden in juli 2023 gebouwd door het bedrijf Profilex in Amsterdam. Vanaf september 2023 beschikbaar bij Galerie Baudoin Lebon in Parijs, de enige en exclusieve galerie die mijn werk sinds mei 2023 vertegenwoordigt.

Atom

Atom

Mijn fotografie wordt sinds 1999 vertegenwoordigt door Galerie Baudoin Lebon in Parijs, Frankrijk.

In 2019 heeft de Sandvoort Gallery, Amsterdam, de rechten verworven mijn fotografie in Nederland te vertegenwoordigen.

In maart 2023 is er echter een reorganisatie doorgevoerd. De wereldwijde vertegenwoordiging van mijn fotografie, ook in Nederland, wordt nu uitsluitend nog verzorgd door Galerie Baudoin Lebon.  

Atom

Solo expositie met VISTA beelden, vintage sequenties en nieuwe 3-D sequenties in het "Centre d'Arts Contemporains La Chapelle", Clairefontaine, Frankrijk. (Vlakbij Parijs)

Van18 Februari tot 28 Mei 2023.

Atom

In het voorjaar van 2023 ontving elke student van de fotografie-afdeling van het Grafisch Lyceum in Rotterdam en elke student van de Fotoacademie in Amsterdamals een schenking ter inspiratie en motivatie een van mijn fotoboeken. Meer dan 300 fotoboeken werden cadeau gedaan met een waarde van € 15.000.